Tabi ki her gün her an burada yazılanları takip etme imkanım olmasa da her zaman yardımcı olmaya çalışırım. İşsiz meslektaşlarıma(ziraat müh.) bir önerim olacak danışmanlık yolunda, -sınavı 2015 haziranda- ancak bu süre zarfında hiç çekinmeden TKDK-IPARD'a proje hazırlayan danışmanlık firmalarına çekinmeden başvurun derim, kendinize güvenin gerekli offıce programlarına vakıf iseniz ve dıplomayı almışsanız siz zaten bu konunun uzmanısınızdır. Zaten her firma gerekli eğitimi ve yönlendirmeyi yapıyor. Hatta bana kalsa eğer durumu iyi yatırımcı tanıdıklarınız var ise hiç bir firmaya para kazandırmadan kendınız yapın. %65 hibelere varan bu destekleme 2023'e kadar sürmesi planlanıyor.Bunun yanı sıra kalkınma ajansları, kosgeb, tübitak... bu sektöre dışarıdan bakınca çok zor gözükse de o konuda bir projeniz geçmiş ise artık o konuda üstünüze tanımazsanız. İş güvenliği gibi herkesin bir anda yönlendiği işler yerine, oturup internet başına projenizi yapın firmalara gönderin bu işe yatkınlığınız ile kazanacağınız ücreti belirliceksiniz. Mühendislik kavramını tamamiyle hakkını veren sektördür.Haddimi aştığımı düşündürmemiştir umarım bu mesaj, işsizliği 6 ay çektim mezun olunca ve bu sektöre girince kendime güvensizliğime kızdım aslında,kendime yakarışım bu
TKDK-IPARD konularında sorusu olanlara hatta projesı olanlara yardımcı olurum.Esen kalın...