![]() |
![]() |
#41 | |
|
Alıntı:
Kamuda ya da özel sektörde çalışabilirsiniz. Kamuda maaş ortalama 3200-3500 TL arasındadır. Özel sektörde başlangıç maaşı biraz düşüktür, sonrasındaki artış sizin performansınıza bağlı olarak değişir. Kamuda çalışmak istiyorsanız sürekli KPSS çalışacaksınız. Özel sektör düşünüyorsanız staj vs. dönemini iyi geçirmelisiniz. İnsan ilişkileriniz biraz iyi olmalı. |
|
![]() |
#42 |
|
toprak bilimi ve bitki bsleme bölümünün kpss deki nitelik kodu kaç arkadaslar
|
![]() |
#43 | |
|
Alıntı:
Tüm Yıllar KPSS Yerleştirme Puanları |
|
![]() |
#44 |
|
tşk
|
![]() |
#45 |
|
2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için 7 üniversitede 255 kontenjan açılmıştır.
|
![]() |
#46 |
|
Merhba ben bu sene ziraat mühendisliği yazmak istiyorum ama bahçe bitkileri ve toprak bilimi bitki besleme arasında kaldım. Sİzce hangisini seçmeliyim. Hangisinde alım daha çok?
![]() |
![]() |
#47 | |
|
Alıntı:
Alım sayıları aynı. |
|
![]() |
#48 |
|
Bu sene toprak bilimi ve bitki besleme bölümünü kazandım Tokat Gaziosmanpaşa üniversitesi öncelikle bazı sorularım var:
1) Sayısalı olmayan bir öğrenci bölümü bitirebilir mi? 2) Bölüm zor mu? 3) İki bölüm birden mi okucayacağım yoksa toprak bilimi veya bitki besleme bölümlerinden birini mi seçeceğim? |
![]() |
#49 | |
|
Alıntı:
2) Sayısalı olmayan biri için zor. Çalışırsa biraz daha kolaylaşır. 3) İki bölüm değil, tek bölüm. Bölümün tek başına orijinal adı bu. |
|
![]() |
#50 |
|
Bölümün Tanımı ve Amacı
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, tarımsal üretimin temelini oluşturan toprak kaynaklarının korunması, verimliliğin artırılması ve bitkilerin beslenme gereksinimlerinin bilimsel olarak incelendiği bir disiplindir. Temel hedefleri: Toprak Verimliliği: Toprak yapısı ve kalitesinin iyileştirilmesi Erozyon kontrolü ve toprak koruma Kirlenmiş toprakların rehabilitasyonu Bitki Besleme: Bitki besin elementleri yönetimi Gübreleme teknikleri Organik ve inorganik besin kaynakları Eğitim Süresi ve Müfredat Eğitim süresi: 4 yıllık lisans programı Temel dersler: Toprak Genetiği ve Sınıflandırma Toprak Fiziği ve Kimyası Bitki Besleme Fizyolojisi Gübreler ve Gübreleme Teknikleri Toprak Mikrobiyolojisi Toprak ve Su Koruma Arazi Kullanım Planlaması Toprak Kirliliği ve Islahı İş Olanakları ve Kariyer Seçenekleri 1. Kamu Sektörü İş İmkanları Tarım ve Orman Bakanlığı (Toprak Analiz Laboratuvarları, Araştırma Enstitüleri) DSİ (Toprak ve Su Koruma Projeleri) Belediyeler (Çevre Koruma ve Park Bahçeler Müdürlükleri) Üniversiteler (Akademik Personel) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Toprak Etüt ve Haritalama) 2. Özel Sektör İş İmkanları Gübre ve Tarım Kimyasalları Firmaları (Teknik Danışman) Toprak Analiz Laboratuvarları (Laboratuvar Sorumlusu) Organik Tarım İşletmeleri (Toprak Yönetim Uzmanı) Peyzaj Şirketleri (Toprak Düzenleme Uzmanı) Tarımsal Danışmanlık Firmaları 3. Serbest Çalışma ve Girişimcilik Toprak analiz laboratuvarı kurma Organik gübre üretim işletmesi Tarımsal danışmanlık hizmetleri Toprak ıslah projeleri yürütme Bölümün Geleceği ve Sektör Trendleri 1. Sürdürülebilir Toprak Yönetimi Organik madde içeriğini artırma teknikleri Karbon tutumu ve iklim değişikliği ilişkisi Minimum toprak işleme sistemleri 2. Hassas Bitki Besleme Sensör tabanlı gübreleme sistemleri Yaprak analizine dayalı besleme programları Mikro besin elementleri yönetimi 3. Toprak Sağlığı ve Biyoçeşitlilik Mikrobiyal gübreler Mikoriza uygulamaları Biyolojik toprak düzenleyiciler 4. Dijital Tarım Uygulamaları Toprak haritalama yazılımları Uzaktan algılama ile toprak analizi Yapay zeka destekli gübreleme programları Kimler Bu Bölümü Seçmeli? ✅ Doğa bilimlerine ilgi duyanlar ✅ Laboratuvar ve arazi çalışmalarını sevenler ✅ Çevre koruma bilinci yüksek bireyler ✅ Analitik düşünme becerisi olanlar ✅ Tarımsal üretimin temel unsurlarına meraklı olanlar Bölümün Avantajları Stratejik önemi: Toprak kaynaklarının korunması küresel önceliktir Geniş çalışma alanı: Hem laboratuvar hem arazi çalışmaları Yüksek istihdam potansiyeli: Özellikle organik tarım ve toprak analizi alanlarında Uluslararası kariyer fırsatları: Toprak yönetimi küresel bir konudur Önemli Uzmanlık Alanları Toprak Mikrobiyolojisi ve Biyoteknolojisi Toprak Kirliliği ve Islahı Bitki Besleme Modellemeleri Organik Tarımda Toprak Yönetimi Dijital Toprak Haritalama |
![]() |
Etiket (Tag) Ekle |
besleme, bilimi, bitki, bölümünün, tanıtımı, toprak, toprak bilimi ve bitki besleme bölümü puanları, toprak bölümü nedir, toprak bölümü puanları |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tarım Makineleri Bölümünün Tanıtımı | Mr.Muhendis | Tarım Makineleri | 12 | Dün 16:11 |
Tarım Ekonomisi Bölümünün Tanıtımı | Mr.Muhendis | Tarım Ekonomisi | 34 | Dün 16:09 |
Bitki Koruma Bölümünün Tanıtımı | Mr.Muhendis | Bitki Koruma | 36 | Dün 16:07 |
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Taban ve Tavan Puanları 2009 | Mr.Muhendis | Genel Konular | 0 | 03.06.2010 16:24 |
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme | Mr.Muhendis | Ankara Üniversitesi | 0 | 24.10.2009 18:36 |