|
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksekokulu
Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne bağlı Battalgazi Meslek Yüksekokulu, Malatya ilinin tarihi ve kültürel dokusuyla öne çıkan Battalgazi ilçesinde konumlanmış olup, bölgenin tarım, sanayi ve teknik alanlardaki nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren genç ve dinamik bir meslek yüksekokuludur. Yüksekokul, bünyesinde barındırdığı güncel ve sektör odaklı programlarla öğrencilere uygulamalı bir eğitim sunarak, mezunlarının istihdam edilebilirliklerini en üst düzeye çıkarmayı hedeflemektedir. Bu vizyon çerçevesinde yer alan Akıllı Sera Teknolojileri Programı, kontrollü çevre tarımı, sera otomasyonu, sensör ve IoT teknolojileri, topraksız tarım sistemleri, iklimlendirme ve sulama yönetimi gibi modern seracılığın temel yapı taşları üzerine yoğun bir müfredat sunarak, dijitalleşen tarım sektörüne yetkin teknikerler kazandırmayı amaçlamaktadır. Program, teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı dersler ve saha çalışmalarıyla öğrencilerin gerçek üretim ortamlarında deneyim kazanmalarını sağlayacak şekilde yapılandırılmıştır.
Battalgazi ilçesi, Malatya il merkezinin kuzeyinde, Fırat Nehri'nin bereketli havzasında yer almakta olup, şehir merkeziyle iç içe geçmiş bir yapıya sahiptir. Ulaşım, Malatya şehir içi toplu taşıma araçları, minibüsler ve özel araçlarla son derece rahat bir şekilde sağlanmaktadır. Malatya, dünyaca ünlü kayısı üretiminin yanı sıra, geniş tarım arazileri ve uygun iklim koşulları sayesinde seracılık faaliyetlerinin de giderek geliştiği bir ildir. Özellikle jeotermal kaynak potansiyeli, bölgede modern jeotermal seracılık yatırımlarını teşvik etmektedir. Bu güçlü tarımsal altyapı, Akıllı Sera Teknolojileri Programı öğrencileri için önemli bir staj ve uygulama imkanı sunmakta; öğrenciler, öğrendikleri ileri teknolojileri sahada birebir görme ve uygulama fırsatı bulmaktadır. Battalgazi Meslek Yüksekokulu, modern derslikleri, teknik altyapısı ve alanında uzman akademik kadrosuyla öğrencilere nitelikli bir mesleki eğitim deneyimi sunmaktadır.
İletişim ve güncel bilgiler için Battalgazi Meslek Yüksekokulu'nun resmi web sitesi (battalgazimyo.ozal.edu.tr) ziyaret edilebilir. Yüksekokulun bilinen genel iletişim bilgileri şu şekildedir: Adres: Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksekokulu, Karakavak Mahallesi, Çevre Yolu Bulvarı, No: 88, 44210 Battalgazi/Malatya. Telefon: 0 422 502 02 00. Bu bilgilerin doğruluğunun ve güncelliğinin, herhangi bir başvuru veya ziyaret öncesinde mutlaka ilgili resmi web sitesi üzerinden teyit edilmesi önemle tavsiye edilir.
|