![]() |
|
Lisansüstü Eğitim Yüksek lisans, doktora, bütünleşik doktora eğitimleriyle ilgili sorularınızı buradan sorabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Stil |
|
![]() |
#1 |
|
Lisansüstü Eğitimde Danışman İlişkileri
1. Danışman Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
A. Doğru Danışmanı Bulmak Uzmanlık Alanı: Tez konunuzla örtüşen bir araştırma geçmişi olmalı Çalışma Tarzı: Yoğun takip isteyen mi? (Haftalık toplantılar) Özgür bırakan mı? (Aylık görüşmeler) Öğrenci İlişkileri: Mezun etme oranı Eski öğrencilerle iletişimi B. Araştırma Yöntemleri ✔ Üniversite web sitelerinde akademik profilleri inceleyin ✔ Google Scholar atıf sayılarına bakın ✔ Eski öğrencilerle görüşün ✔ Derslerine katılarak gözlem yapın 2. Danışmanlık Sürecinin İşleyişi A. Beklentilerin Karşılıklı Belirlenmesi İlk görüşmede sorulacak sorular: "Hangi sıklıkla görüşeceğiz?" "Yazdıklarımı ne kadar sürede geri dönüş yaparsınız?" "Yayın hedeflerimiz neler olacak?" B. Toplantı Düzeni Toplantı Türü Sıklık İçerik Birebir Görüşme Aylık Tez ilerlemesi, sorunlar Grup Toplantısı Haftalık Laboratuvar çalışmaları E-posta Güncellemesi Haftalık Kısa rapor 3. Sağlıklı Danışman-Öğrenci İlişkisi İçin 10 Altın Kural Profesyonel sınırları koruyun Toplantılara hazırlıklı gidin Geribildirimleri ciddiye alın Zaman yönetimine dikkat edin Eleştirileri kişisel algılamayın Bilgi eksiklerinizi dürüstçe belirtin Alternatif çözümlerle gelin Akademik etik kurallara uyun Danışmanınızın yoğunluğuna saygı gösterin Yapıcı tartışmalardan kaçınmayın 4. Olası Sorunlar ve Çözüm Önerileri A. Sık Karşılaşılan Problemler Uzun süreli geri dönüş yapılmaması Aşırı mükemmeliyetçi yaklaşım Kişilik çatışmaları Araştırma yönünde anlaşmazlıklar B. Çözüm Stratejileri ✔ Resmi kanalları kullanma: Enstitü müdürlüğüne başvuru ✔ Arabuluculuk: Bölüm başkanından destek alma ✔ Danışman değişikliği: Üniversite yönetmeliğine göre hareket etme 5. Danışman Değiştirme Süreci A. Adım Adım İşlemler Yeni potansiyel danışman bulma Mevcut danışmanla görüşme Enstitüye resmi başvuru Gerekçelerin yazılı sunulması Komisyon kararı bekleme B. Dikkat Edilmesi Gerekenler ⚠ Akademik nedenler öne sürün (kişisel çatışma değil) ⚠ Yeni danışmanın kabulünü alın ⚠ Resmi prosedürleri eksiksiz tamamlayın 6. Uluslararası Danışmanlık (Co-Advisor) Sistemi A. Avantajları Çift diploma imkanı Yurtdışı bağlantılar Disiplinlerarası çalışma fırsatı B. Nasıl Ayarlanır? Mevcut danışmanla görüş Hedef üniversiteden hoca bulma Resmi anlaşma yapılması Üniversiteler arası protokol imzalanması 7. Doktora Sonrası Danışmanlık İlişkisi Referans mektubu talepleri Ortak yayın yapmaya devam Akademik işbirliği fırsatları Mesleki ağ oluşturma |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
![]() |
Etiket (Tag) Ekle |
doktora danışman seçimi, tezsiz yüksek lisans danışman seçimi, yüksek lisans danışman ataması, yüksek lisans danışman seçimi |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Lisansüstü Eğitimde Ders ve Akademik Yük | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 23.07.2025 20:28 |
Lisansüstü Eğitimde Tez ve Akademik Süreç | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 23.07.2025 20:25 |
Tarımsal Danışman Alımı | sankirac | Ziraat Mühendisi İş İlanları | 1 | 16.01.2015 17:09 |
Danışman Mühendislere Ev | Mr.Emre | Tarım Haberleri | 0 | 12.11.2010 20:13 |
Mera - Erozyon İlişkileri | Livadi | Orman Mühendisliği | 0 | 11.08.2010 14:09 |