|
Tarımsal Yayınlar Zirai dergi ve kitapların tanıtıldığı bölüm |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Stil |
06.12.2010, 18:13 | #1 |
|
Erozyonla Mücadele (Tema Eğitim Semineri Notları)
Sayfa sayısı: 297 s. Düzenleyen: TEMA Vakfı Eğitim Bölümü Türü: Eğitim ISBN: 975-7169-20-X Basım Yılı: 1. Basım 1999, 2. Basım 2000, 3. Basım 2003 TEMA Vakfı erozyonla maruz kalınan tehlike ve bu tehlikeye karşı mücadele ile doğal varlıklarımız olan topraklarımız, ormanlarımız, meralarımız ve su kaynaklarımızın korunması yönünde halkımızı bilgilendirme ve toplumsal bir bilinç yaratma gayretlerini artan bir inançla sürdürmektedir. Böyle bir mücadelenin, önemli unsuru, kuşkusuz olarak eğitimdir. Bu mücadele, temelde insanın doğaya bakışı, doğayla olan ilişkisi, kısaca yaşam biçimi ile tutum ve davranış değişiklikleri ise, ancak sistemli ve etkili bir eğitim desteği ile çabuklaşabilir. İçindekiler: 1. Toprak, oluşumu ve önemi 2. Toprak erozyonu, oluşumu ve nedenleri 3. Toprak erozyonuna farklı bir yaklaşım 4. Arazi kullanımı ve erozyon ilişkisi 5. Orman - erozyon ilişkisi 6. Mera - erozyon ilişkisi 7. Ekosistem, doğal denge ve insan 8. Toprak ve orman kaynaklarımızın ekolojik değerlendirmesi 9. Biyoçeşitlilik 10. Toprak, erozyon, insan ve bir bilgilendirme yaklaşımı 11.Erozyonun Sosyo ekonomik Nedenleri ve Sonuçları 12.Temel Çevre Sorunları 13.TEMA Vakfı Kitabı İndirmek İçin Tıklayın |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
Etiket (Tag) Ekle |
erozyonla, eğitim, mücadele, notları, semineri, tema |
|