![]() |
|
![]() |
#1 |
|
Su Ürünleri Mühendisliği Tanıtımı
Bölümün Tanımı ve Amacı
Su Ürünleri Mühendisliği, deniz ve iç sulardaki canlı kaynakların sürdürülebilir şekilde üretimi, yetiştiriciliği, işlenmesi ve yönetimi konularında uzman yetiştiren bir mühendislik disiplinidir. Temel odak noktaları: Yetiştiricilik (Akuakültür): Balık, kabuklu ve yumuşakça yetiştiriciliği Yem teknolojileri ve besleme stratejileri Kuluçkahane yönetimi Avcılık ve Kaynak Yönetimi: Stok değerlendirme Sürdürülebilir avcılık teknikleri Ekosistem temelli balıkçılık yönetimi Eğitim Süresi ve Müfredat Eğitim süresi: 4 yıllık lisans programı Temel dersler: Balık Biyolojisi Su Kalitesi Yönetimi Akuakültür Sistemleri Balık Hastalıkları Deniz Ekolojisi Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Balıkçılık Yönetimi Proje Yönetimi ve Değerlendirme İş Olanakları ve Kariyer Seçenekleri 1. Kamu Sektörü İş İmkanları Tarım ve Orman Bakanlığı (Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Üniversiteler (Akademik kariyer) Belediyeler (Balıkçı barınakları ve liman işletmeleri) 2. Özel Sektör İş İmkanları Balık çiftlikleri (Üretim sorumlusu, kalite kontrol uzmanı) Yem fabrikaları (Formülasyon uzmanı) Su ürünleri işleme tesisleri (Teknolog) Akvaryum balığı üretim tesisleri Danışmanlık firmaları (ÇED raporları, proje danışmanlığı) 3. Serbest Çalışma ve Girişimcilik Özel balık çiftliği kurma Su ürünleri işleme atölyesi Balık sağlığı danışmanlığı Sportif balıkçılık işletmeciliği Bölümün Geleceği ve Sektör Trendleri 1. Sürdürülebilir Yetiştiricilik Kapalı devre sistemleri (RAS) Alg yetiştiriciliği Çok trofikli akuakültür sistemleri 2. İnovatif Üretim Teknikleri Offshore akuakültür Su ürünleri biyoteknolojisi Yapay zeka destekli yemleme sistemleri 3. İklim Değişikliğine Uyum Sıcaklığa dayanıklı türler Tuzluluk stresine toleranslı türler Alternatif protein kaynakları 4. Dijital Balıkçılık Akıllı balıkçılık teknolojileri Stok takip sistemleri Balık göç yollarının modellemesi Kimler Bu Bölümü Seçmeli? ✅ Doğa ve deniz tutkunları ✅ Laboratuvar ve saha çalışmalarına yatkın bireyler ✅ Sürdürülebilir kaynak yönetimine ilgi duyanlar ✅ Girişimcilik ruhuna sahip olanlar ✅ Biyoloji ve ekolojiye meraklı kişiler Bölümün Avantajları Stratejik önem: Küresel protein ihtiyacının karşılanması Teknolojik dönüşüm: Yenilikçi yetiştiricilik sistemleri Uluslararası kariyer: Dünya genelinde akuakültür projeleri Yüksek kazanç potansiyeli: Özellikle özel sektörde uzman pozisyonlar Önemli Uzmanlık Alanları Deniz Balıkları Yetiştiriciliği Balık Besleme ve Yem Teknolojisi Su Kalitesi Yönetimi Balıkçılık Yönetimi ve Politikaları Su Ürünleri Biyoteknolojisi |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
![]() |
Etiket (Tag) Ekle |
su ürünleri mühendisliği çalışma ortamı, su ürünleri mühendisliği nedir, su ürünleri mühendisliği puanları, su ürünleri mühendisliği zor mu |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü | Mr.Muhendis | Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi | 0 | 01.07.2012 18:28 |
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Mühendisliği | Mr.Muhendis | Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi | 0 | 08.01.2011 20:21 |
Su Ürünleri Mühendisliği Taban ve Tavan Puanları 2010 | Mr.Muhendis | Genel Konular | 0 | 17.09.2010 18:10 |
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Dersleri | genc__osman | Erzurum Atatürk Üniversitesi | 0 | 17.08.2010 09:37 |
Su Ürünleri Mühendisliği Taban ve Tavan Puanları 2009 | Mr.Muhendis | Genel Konular | 0 | 03.06.2010 16:24 |