![]() |
![]() |
#111 | |
|
Alıntı:
![]() Daha önce de vurguladığım gibi, veterinerliği bırakma arkadaşım.İşin veterinerlik boyutunu hallettiğin zaman zootekni kısmı ardına gelir zaten. ![]() |
|
![]() |
#112 |
|
2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için 13 üniversitede 404 kontenjan açılmıştır.
|
![]() |
#113 |
|
Merhaba arkadaşlar ben bu yıl Çukurova üni. Zootekni bölümünü kazandım.Bitirimce yüksek lisansı veterinerlik üzerine yapabilirmiyim? Zaten seneye açıktan veterinerlik yazıp ikisini bir arada götürmek istiyorum dikey geçişmi daha mantıklı yoksa yüksek lisans var mı?
|
![]() |
#114 | |
|
Alıntı:
Tebrikler öncelikle. Veterinerlik ilan şartlarında zootekni yazarlarsa yüksek lisans yapabilirsiniz. İlan şartları üniversiteden üniversiteye farklılık gösterir. Dikey geçiş ve yüksek lisans aynı seviyede ve amaçta olmadığı için kıyaslama yapmak çok mantıklı değil. Siz tam olarak ne istiyorsunuz, buna karar verip ona göre yolunuzu belirlemelisiniz. |
|
![]() |
#115 | |
|
Alıntı:
Teşekkürler benim amacım veterinerlik ama ikisini bir arada götürmekte istiyorum kendi çiftliğindeki herşeye yeterli olmak hayvanlarla muhattap olucağım bir yaşam |
|
![]() |
#116 |
|
Yüksek lisans yapmanıza gerek yok o zaman. Açıktan önlisans veterinerlik okuyun. Sonrasında lisansa geçersiniz.
|
![]() |
#117 |
|
Tamam teşekkür ederim 😊
|
![]() |
#118 |
|
Bölümün Tanımı ve Amacı
Zootekni, hayvansal üretimin bilimsel ve teknolojik temellerini araştıran, hayvan yetiştiriciliği ve ıslahı konularında uzman yetiştiren bir ziraat bilimi dalıdır. Temel hedefleri: Verimlilik Artışı: Hayvan ıslahı ve genetik çalışmalar Besleme tekniklerinin optimizasyonu Reprodüktif biyoteknolojiler Sürdürülebilirlik: Hayvan refahı standartları Çevre dostu üretim sistemleri Kaynak verimliliği Eğitim Süresi ve Müfredat Eğitim süresi: 4 yıllık lisans programı Temel dersler: Hayvan Yetiştirme İlkeleri Hayvan Islahı Hayvan Besleme ve Yem Bilimi Hayvan Anatomisi ve Fizyolojisi Hayvan Davranışları ve Refahı Biyometri ve Genetik Hayvancılık İşletmeciliği Hayvan Besleme Hastalıkları İş Olanakları ve Kariyer Seçenekleri 1. Kamu Sektörü İş İmkanları Tarım ve Orman Bakanlığı (Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Araştırma Enstitüleri) TİGEM İşletmeleri (Damızlık hayvan yetiştirme çiftlikleri) Belediyeler (Hayvan barınakları ve bakım merkezleri) Üniversiteler (Akademik kariyer) 2. Özel Sektör İş İmkanları Yem Fabrikaları (Formülasyon uzmanı, kalite kontrol) Süt ve Et Entegre Tesisleri (Üretim planlama, kalite yönetimi) Damızlık İşletmeleri (Islah uzmanı) Hayvancılık Teknolojileri Firmaları (Biyoteknoloji uygulamaları) Veteriner Farmakoloji Şirketleri (Besin takviyeleri geliştirme) 3. Serbest Çalışma ve Girişimcilik Özel hayvan çiftliği kurma Hayvansal ürün işleme tesisi Yem danışmanlığı hizmetleri Hayvan yetiştiriciliği eğitim merkezi Bölümün Geleceği ve Sektör Trendleri 1. Biyoteknolojik Gelişmeler Embriyo transferi ve klonlama Genomik seleksiyon Yapay zeka destekli üreme yönetimi 2. Alternatif Protein Kaynakları Böcek bazlı yem proteinleri Laboratuvar ortamında et üretimi Sürdürülebilir yem kaynakları 3. Dijital Hayvancılık Sensör tabanlı sağlık izleme Otomatik besleme sistemleri Blockchain ile sürü yönetimi 4. İklim Dirençli Sistemler Isı stresine dayanıklı ırklar Düşük metan salınımlı besleme Su ayak izini azaltan üretim Kimler Bu Bölümü Seçmeli? ✅ Hayvanlarla çalışmayı sevenler ✅ Biyoloji ve genetiğe ilgi duyanlar ✅ Saha çalışmalarına yatkın bireyler ✅ Teknolojik yenilikleri takip edenler ✅ Girişimcilik ruhuna sahip olanlar Bölümün Avantajları Stratejik önem: Hayvansal protein ihtiyacının artışı Teknolojik dönüşüm: Dijital hayvancılık uygulamaları Global kariyer: Uluslararası hayvancılık projeleri Yüksek kazanç: Özellikle özel sektörde uzman pozisyonlar Önemli Uzmanlık Alanları Hayvan Genetik ve Genomik Yem Teknolojisi ve Besleme Hayvan Refahı ve Davranışları Biyoteknolojik Üreme Teknikleri Hayvancılık Ekonomisi ve İşletmeciliği |
![]() |
Etiket (Tag) Ekle |
bölümünün, tanıtımı, zootekni, zootekni bölümü iş alanları, zootekni maaşları, zootekni nasıl bir bölüm, zootekni ne demektir, zootekni nedir |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tarla Bitkileri Bölümünün Tanıtımı | Mr.Muhendis | Tarla Bitkileri | 43 | Dün 16:16 |
Tarım Makineleri Bölümünün Tanıtımı | Mr.Muhendis | Tarım Makineleri | 12 | Dün 16:11 |
Tarım Ekonomisi Bölümünün Tanıtımı | Mr.Muhendis | Tarım Ekonomisi | 34 | Dün 16:09 |
Bitki Koruma Bölümünün Tanıtımı | Mr.Muhendis | Bitki Koruma | 36 | Dün 16:07 |
Bahçe Bitkileri Bölümünün Tanıtımı | Mr.Muhendis | Bahçe Bitkileri | 49 | Dün 16:05 |