![]() |
![]() |
#1 |
|
Organik Tarım Bölümü Tanıtımı
Organik Tarım, insanların eko-sistemde hatalı uygulamaları sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik, üretimde sadece miktar artışı değil aynı zamanda ürün kalitesini de yükseltmektir.
Organik Tarım Programının amacı; kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmek üzere, ekolojik dengenin korunması, her türlü bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi ile kullanılacak girdilerin organik tarım metoduna uygun olarak üretilmesi ve bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ile kontrolünü amaçlayan, tarımdaki çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen modern üretim tekniklerini kullanmayı bilen meslek elemanı yetiştirmektir. Organik Tarım Programı’nda teorik ve uygulamalı dersler alarak mezun olan öğrencilere önlisans diploması verilir. Mezunlar Organik Tarım Teknikeri unvanı almaktadır. Bu programdan mezun olan öğrenciler; Gıda, Tarım ve Hayvancılık teşkilatları, organik tarım işletmeleri, organik pazarlar, organik üretime girdi (tohum, organik gübre, organik tarımsal mücadele) sağlayan özel sektör kuruluşları, organik ürün sertifikası veren kuruluşlar, küçük ve orta ölçekli tarıma dayalı sanayiler ve KOBİ’lerde çalışabilirler. Ayrıca kendileri organik tarım yapabilirler. Bu programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı ile Ziraat Mühendisliği ve Kültür Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması lisans programına geçiş yapabilirler. Organik Tarım Bölümü bulunan üniversitelerin listesine buradan bakabilirsiniz. Organik tarım iş olanakları, mevcut piyasa durumu hakkında bilgi sahibi olmak için: Organik Tarım İş Olanakları Organik tarım bölümünde okuyan ve mezun olanlarla bu konuda tanışabilirsiniz: Organik Tarım Okuyan Var Mı? |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
![]() |
#3 |
|
Organik Tarım, kimyasal gübre, pestisit ve GDO kullanmadan, doğal yöntemlerle sağlıklı ve sürdürülebilir gıda üretimini hedefleyen bir tarım disiplinidir. Bu bölüm, toprak sağlığı, ekolojik denge ve organik sertifikasyon süreçleri hakkında teorik ve pratik eğitim verir.
Eğitim Süresi ve İçeriği Eğitim Süresi: 2 yıllık ön lisans (MYO) veya 4 yıllık lisans programları bulunur. Dersler: Organik Tarımın Temel İlkeleri Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Organik Bitki Koruma Yöntemleri Ekolojik Hayvancılık Organik Tarım Mevzuatı ve Sertifikasyon Pazarlama ve Organik Ürün Ticareti Kompost ve Biyogaz Üretimi Çalışma Alanları ve İş Olanakları Organik tarım mezunları, hem kamu hem özel sektörde geniş iş imkanlarına sahiptir. 1. Kamu Sektörü Tarım ve Orman Bakanlığı (Organik tarım denetçisi, proje uzmanı) Belediyeler (Sürdürülebilir tarım projeleri) Kalkınma Ajansları (Kırsal kalkınma destekleri) 2. Özel Sektör Organik Çiftlikler ve Seracılık İşletmeleri (Üretim sorumlusu) Organik Gıda Firmaları (Kalite kontrol ve sertifikasyon uzmanı) Tarım Danışmanlık Şirketleri (Organik tarım danışmanı) Tohum ve Gübre Firmaları (Organik ürün geliştirme uzmanı) Eko-Turizm ve Permakültür Çiftlikleri 3. Kendi İşini Kurma Organik çiftlik veya küçük ölçekli üretim tesisi açma Organik pazarlarda doğrudan satış yapma Organik tarım eğitimleri ve danışmanlık hizmetleri verme 4. Akademik Kariyer Lisans mezunları yüksek lisans ve doktora yaparak üniversitelerde araştırma görevlisi olabilir. Geleceği ve Sektörün Önemi Artık tüketici bilinciyle organik ürün talebi hızla artıyor. AB ve diğer ülkelerle yapılan organik ürün ticareti büyük potansiyele sahip. Devlet destekleri ve hibelerle organik tarım teşvik ediliyor. İklim değişikliği nedeniyle sürdürülebilir tarım önem kazanıyor. Maaş Aralıkları Yeni mezun: 15.000 - 25.000 TL (özel sektör) Deneyimli tekniker/ziraat mühendisi: 30.000 - 50.000 TL Kamu sektörü: 25.000 - 40.000 TL (uzman yardımcısı olarak) Kendi işini kuranlar: Kazanç üretim kapasitesine göre değişir (50.000 TL ve üzeri mümkün). Gereken Nitelikler Doğayla iç içe çalışma isteği Organik tarım standartlarına hakimiyet Pazarlama ve girişimcilik becerileri Yabancı dil (ihracat yapan firmalar için avantaj) |
![]() |
Etiket (Tag) Ekle |
organik tarım 2013, organik tarım 2014, organik tarım bölümü, organik tarım hakkında, organik tarım programı, organik tarım puanları |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Organik Tarım Bölümü Okumak İstiyorum | Gökçen. | Tarımsal Sorular ve Cevaplar | 7 | 17.12.2013 22:02 |
Organik Tarım Bölümü Bulunan Üniversiteler | Mr.Muhendis | Organik Tarım | 14 | 19.07.2013 08:14 |
Organik Tarım Bölümü Staj Yerleri | pandora | Tarımsal Sorular ve Cevaplar | 9 | 01.04.2013 14:03 |
Organik Tarım Bölümü Taban Puanları 2012 | Mr.Muhendis | Genel Konular | 0 | 23.07.2012 11:02 |
KSÜ Göksun Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölümü | Mr.Muhendis | Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi | 0 | 04.01.2012 17:01 |