Tarım Bilgi Paylaşım Forumu  

Geri git   Tarım Bilgi Paylaşım Forumu > Eğitim ve Öğretim > Ders Notları


Ders Notları Ziraat, gıda, veteriner, peyzaj başta olmak üzere her türlü ders notunun olduğu bölümdür

Cevapla
 
Paylaş Seçenekler Stil
Alt 23.02.2012, 11:23   #1
Ders Notu İstekleriniz Buraya


kavurma üretim teknolojisi ödevim burda ki bilgiyi kullandım fakat daha fazla bilgiye ihtiyacım var yardım edebilir misiniz?





 
Sponsorlar/Google Reklamları

Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.


İLETİŞİM FORMU

Alt 23.02.2012, 18:43   #2


Alıntı:
okant´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tarla-Bahçe Ürün. İşletmeciliği
Google değiliz ki bunu yazınca aradığınızı bulasınız. Bunu yazacağınız yer ARAMA kutucuğu...

Alıntı:
BaaTLRyhMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kavurma üretim teknolojisi ödevim burda ki bilgiyi kullandım fakat daha fazla bilgiye ihtiyacım var yardım edebilir misiniz?
Merhaba,

Gıdacı olmadığım için maalesef çok yardımcı olamıyorum. Bulduğum kadarıyla eklemeler yapabiliyorum. Kavurma Üretimi ve Kavurma Üretimi Hakkında konularını inceleyebilirsiniz.





 
Alt 01.03.2012, 16:17   #3


Alıntı:
BaaTLRyhMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kavurma üretim teknolojisi ödevim burda ki bilgiyi kullandım fakat daha fazla bilgiye ihtiyacım var yardım edebilir misiniz?
KAVURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ


Kavurma, kasaplık hayvan karkas etlerinin değişik parça büyüklüğünde (3-6 cm), genellikle 7 cm'yi geçmeyecek büyüklükte doğranıp açık veya kapalı kazanlarda çeşitli et yağları içinde sıcaklık uygulanıp kavrulması pişirilmesi ile elde edilen daha ziyade bizim ülkemize Ortadoğu ve bazı Asya ülkelerine has özel lezzette tipik bir et ürünüdür.

Üretim aşamaları;
  • Et açımı ve söküm
  • Kaba bağ ve destek doku, lenf yumrusu ve sinirlerin uzaklaştırılması
  • 3-6 cm ebatlarında doğrama
  • Kazanda et ve etin %25'i oranında yağ ilavesi
  • 50-60 °C'de 3 atm. basınçla pişirme
  • 105°C'de 4-5 atm. basınçla pişirme
  • Dolum

Bizim hocamızın bizlere anlattığı sunumun birebir aynısı. Umarım işini görür.





 
Cevapla

Etiket (Tag) Ekle
buraya, ders, ders sunuları, hibrit, kahvaktılık tahıllar, kahvaltılık, notları, notu, tahıllar, tam ders notları, ücretsiz ders notları, ücretsiz ders sunuları, İstekleriniz, ziraat mühendisliği ders notları


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Özel Bağcılık Ders Notu Mr.Muhendis Ders Notları 7 03.06.2015 22:51
Ampelografi Ders Notu Mr.Muhendis Ders Notları 0 23.09.2009 10:55
Üzümsü Meyveler Ders Notu Mr.Muhendis Ders Notları 0 22.09.2009 11:54
Mantar Yetiştirme Ders Notu Mr.Muhendis Ders Notları 0 22.09.2009 11:52
Dosyaları Açarken Sorun Yaşayanlar Buraya Mr.Muhendis Sınav Soruları 0 06.05.2009 10:38





Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 06:48


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Zoints SEO v2.3.0 by Zoints & Computer-Logic.org

Forumumuz tema gönüllüsüdür.

Türkiye!



Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi iletişim formuyla yollarsanız, gerekli işlemler yapılacaktır.

1, 3, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 67, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 72, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 99, 41, 42, 43, 45, 44, 46, 47, 70, 50, 48, 74, 51, 73, 49, 52, 53, 54, 65, 64, 55, 56, 57, 60, 58, 59, 66, 69, 68, 76, 75, 78, 79, 81, 83, 82, 85, 86, 98, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 110, 107, 108, 109, 111, 112,