|
Kayseri Üniversitesi Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu
Kayseri Üniversitesi'ne bağlı Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu, Kayseri ilinin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Develi ilçesinde yer alan, bölgenin tarım, sanayi ve hizmet sektörlerindeki nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren dinamik bir meslek yüksekokuludur. Yüksekokul, bünyesinde barındırdığı güncel ve sektör odaklı programlarla öğrencilere uygulamalı bir eğitim sunarak, mezunlarının istihdam edilebilirliklerini en üst düzeye çıkarmayı hedeflemektedir. Bu vizyon çerçevesinde yer alan Akıllı Sera Teknolojileri Programı, kontrollü çevre tarımı, sera otomasyonu, sensör ve IoT teknolojileri, topraksız tarım sistemleri, iklimlendirme ve sulama yönetimi gibi modern seracılığın temel bileşenleri üzerine yoğun bir müfredat sunarak, dijitalleşen tarım sektörüne yetkin teknikerler kazandırmayı amaçlamaktadır. Program, teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı dersler ve bölgedeki tarım işletmeleriyle işbirliği içinde yürütülen saha çalışmalarıyla öğrencilerin gerçek üretim ortamlarında deneyim kazanmalarını sağlayacak şekilde yapılandırılmıştır.
Develi ilçesi, Kayseri il merkezine yaklaşık 45 kilometre güneyde, Erciyes Dağı'nın eteklerinde uzanan verimli ovalar üzerinde konumlanmıştır. Ulaşım, Kayseri il merkezinden düzenli olarak kalkan belediye otobüsleri, minibüsler ve özel araçlarla rahatlıkla sağlanabilmektedir. Develi ve çevresi, Erciyes Dağı'nın volkanik toprakları ve uygun mikro-klima koşulları sayesinde, özellikle meyvecilik, sebzecilik ve seracılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı bir bölgedir. İlçede son yıllarda modern sera yatırımları hız kazanmış olup, bölgenin tarımsal üretim potansiyeli giderek artmaktadır. Bu güçlü tarımsal altyapı, Akıllı Sera Teknolojileri Programı öğrencileri için önemli bir staj ve uygulama imkanı sunmakta; öğrenciler, öğrendikleri ileri teknolojileri sahada birebir görme ve uygulama fırsatı bulmaktadır. Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu, modern derslikleri, teknik laboratuvarları, uygulama alanları ve alanında uzman akademik kadrosuyla öğrencilere nitelikli bir mesleki eğitim deneyimi sunmaktadır.
İletişim ve güncel bilgiler için Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu'nun resmi web sitesi (develihsmyo.kayseri.edu.tr) ziyaret edilebilir. Yüksekokulun bilinen genel iletişim bilgileri şu şekildedir: Adres: Kayseri Üniversitesi Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu, Camikebir Mahallesi, Hastane Caddesi, No: 22, 38400 Develi/Kayseri. Telefon: 0 352 621 10 05. Bu bilgilerin doğruluğunun ve güncelliğinin, herhangi bir başvuru veya ziyaret öncesinde mutlaka ilgili resmi web sitesi üzerinden teyit edilmesi önemle tavsiye edilir.
|