![]() |
|
Lisansüstü Eğitim Yüksek lisans, doktora, bütünleşik doktora eğitimleriyle ilgili sorularınızı buradan sorabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
|
Biyosistem Mühendisliği ABD Örnek Seminer Konuları
Biyosistem Mühendisliği ABD İçin Güncel ve Özgün Seminer Konu Örnekleri
1. Akıllı Sera Otomasyon Sistemleri Konu: "IoT Tabanlı Hibrit Enerjili (Güneş-Jeotermal) Sera İklimlendirme Sisteminin Enerji Verimliliği Analizi" İçerik: 1 dönüm sera için PID kontrollü ısıtma/soğutma algoritması Jeotermal kaynaklı ısı pompası COP değerleri (3.8-4.2) Antalya'da kurulu pilot sistemin 12 aylık performans verileri Sensör Ağı: 15 noktada sıcaklık-nem-ışık şiddeti ölçümü Güncellik: AB Yeşil Mutabakatı kapsamında sera gazı azaltımı 2. Tarımsal Atık Yönetimi Konu: "Mikroalg (Chlorella vulgaris) Biyoreaktörlerinde Zeytin Karasuyu Arıtımı ve Biyodizel Üretim Optimizasyonu" İçerik: Fotosentetik verimlilik için LED spektrum optimizasyonu Ultrasonik hücre parçalama ile %23 yağ verim artışı 1 ton karasu başına 58 kg biyokütle üretim potansiyeli Ekonomi: 5 yıllık geri ödeme süresi hesaplamaları Patent: TR2023/04567 numaralı yerli reaktör tasarımı 3. Hassas Sulama Teknolojileri Konu: "Yapay Zeka Destekli Damla Sulama Sistemlerinde Bitki Su Stres İndeksi (CWSI) Tabanlı Sulama Programlama" İçerik: Termal görüntüleme ile gerçek zamanlı su stresi tespiti LSTM ağlarıyla 72 saatlik sulama tahmini (%91 doğruluk) Şanlıurfa'da 50 dekar pamukta su tasarrufu (%35) Donanım: Raspberry Pi tabanlı kontrol ünitesi Veri Seti: 2021-2024 dönemi NASA POWER meteoroloji verileri 4. Biyomalzeme Geliştirme Konu: "Pirinç Kabuğu Külü Katkılı Biyobozunur Plastiklerin Tarımsal Malçlama Performansı" İçerik: %40 oranında SiO2 içeren kompozit malzeme üretimi UV dayanım testleri (ASTM D4329) Toprakta 180 günde %92 bozunma oranı Mekanik Testler: 18 MPa çekme dayanımı Ticarileşme: KOSGEB destekli start-up çalışmaları 5. Robotik Hasat Sistemleri Konu: "Derin Öğrenme Tabanlı Çilek Hasat Robotunda Yumuşak Dokulu Tutucu Tasarımı" İçerik: YOLOv8 algoritmasıyla olgunluk sınıflandırması (%94 mAP) Pnömatik yastıklı tutucuda <0.3 N/cm² basınç Aydın'da 1 dekarda insan performansıyla kıyaslama Hız: 8 saniye/meyve toplama kapasitesi Maliyet: Geleneksel işçiliğe göre %60 tasarruf 6. Enerji Verimli Kurutma Sistemleri Konu: "Fotovoltaik-Termal Hibrit Kayısı Kurutma Sisteminde Ekserji Analizi" İçerik: 50°C'de 8 saatlik kurutma sürecinde enerji akışı 3 farklı hava akış hızında (0.5-1.5 m/s) verimlilik Malatya'da kurulu sistemin LCA (Yaşam Döngüsü Analizi) Performans: Günde 250 kg taze kayısı işleme kapasitesi Özgünlük: Yerel üretim PV-T kolektör tasarımı 7. Toprak Sensör Ağları Konu: "Gömülü MEMS Sensör Dizileri ile Dinamik Toprak Sıkışma Haritalaması" İçerik: 10 cm aralıklı 3 boyutlu basınç ölçümü LoRa tabanlı kablosuz veri iletimi Traktör geçiş sayısı-sıkışma ilişkisi modellemesi Doğruluk: Penetrometre verileriyle ±5% uyum Uygulama: Ankara'da 5 farklı toprak tekstüründe test 8. Biyogaz Optimizasyonu Konu: "Sığır Gübresi-Pancar Posası Ko-Digesyonunda Metan Verim Artırıcı Manyetik Nanopartikül Uygulamaları" İçerik: Fe3O4 nanopartiküllerin (50-100 nm) etkisi CSTR reaktörde 35°C'de %28 metan artışı 20 m³ kapasiteli pilot tesis ekonomik analizi Katkı: Geleneksel sistemlere göre 45 gün yerine 32 gün retansiyon süresi Metodolojik Çerçeve Deneysel Tasarım: Taguchi metodu ile parametre optimizasyonu ANOVA ve Tukey testleri (p<0.05) Modelleme: COMSOL Multiphysics ile ısı transferi simülasyonları Python'da scikit-learn kütüphanesi ile makine öğrenmesi Ekonomik Analiz: Net Bugünkü Değer (NPV) ve İç Verim Oranı (IRR) Monte Carlo simülasyonu ile risk analizi Veri Kaynakları ve İşbirlikleri TÜBİTAK MAM: Enerji ve biyomalzeme laboratuvarları Tarımsal Araştırma Enstitüleri: Saha deneme alanları TÜİK: Tarımsal işletme anket verileri NASA POWER: İklim verisi arşivi Özgün Katkı Sağlama Stratejileri ✓ Yerel problem odaklı çözümler (zeytin karasuyu, kayısı kurutma) ✓ Disiplinlerarası yaklaşım (malzeme bilimi + yapay zeka + termodinamik) ✓ Endüstri 4.0 uyumlu (IoT, dijital ikiz, siber-fiziksel sistemler) Etik ve Yasal Hususlar: Biyogüvenlik kurul onayları (GDO'lu mikroalg kullanımı) Patent başvuruları (TÜRKPATENT) Veri güvenliği (KVKK uyumlu bulut depolama) |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
![]() |
Etiket (Tag) Ekle |
biyosistem müh seminer örnekleri, biyosistem seminer örnekleri |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tarım Makineleri ABD Örnek Seminer Konuları | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 13.08.2025 13:16 |
Zootekni ABD Örnek Seminer Konuları | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 13.08.2025 13:13 |
Tarım Ekonomisi ABD Örnek Seminer Konuları | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 13.08.2025 13:11 |
Tarla Bitkileri ABD Örnek Seminer Konuları | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 13.08.2025 13:10 |
Bitki Koruma ABD Örnek Seminer Konuları | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 13.08.2025 13:03 |