![]() |
|
Lisansüstü Eğitim Yüksek lisans, doktora, bütünleşik doktora eğitimleriyle ilgili sorularınızı buradan sorabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
|
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme ABD Örnek Seminer Konuları
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme ABD İçin Güncel ve Özgün Seminer Konu Örnekleri
1. İklim Değişikliği ve Toprak Karbon Yönetimi Konu: "Türkiye Topraklarında Karbon Sekestrasyon Potansiyeli: Koruyucu Toprak İşleme Sistemlerinin Etkinliği" İçerik: 0-30 cm toprak katmanında organik karbon stok haritalaması Anıza doğrudan ekim sisteminin karbon depolama kapasitesi Konya Havzası'nda 10 yıllık karşılaştırmalı veriler Metodoloji: Walkley-Black yöntemi ile SOC analizi Güncellik: Paris Anlaşması kapsamında Türkiye'nin 2030 karbon hedefleri 2. Mikrobiyota Temelli Biyogübreler Konu: "Endemik Mikoriza Türlerinin (Glomus anatolicum) Buğdayda Fosfor Alım Verimliliğine Etkisi" İçerik: %50 fosforlu gübre kullanımı ile kombinasyon denemeleri Kök kolonizasyon oranlarının mikroskobik analizi Tarla koşullarında verim artışı (%15-20) Özgünlük: Kapadokya bölgesinden izole edilen yerel suş Ekonomik Analiz: Kimyasal gübre maliyetlerinde azalma 3. Ağır Metal Kirliliği ve Biyoremidasyon Konu: "Suni Gübre Kaynaklı Kadmiyum Birikiminin Marul Bitkisinde Fitostabilizasyon Yöntemleriyle Kontrolü" İçerik: Kireçleme ve organik madde uygulamalarının etkileri Bitki dokularında ICP-MS ile ağır metal analizi Tüketici sağlığı açısından risk değerlendirmesi Pilot Çalışma: Gediz Deltası'nda kontamine sera toprakları Regülasyon: Türk Gıda Kodeksi ağır metal sınır değerleri 4. Hassas Tarım Uygulamaları Konu: "EM38 Elektromanyetik Sensör ile Tuzluluk Haritalama ve Değişken Oranlı Yıkama Sistemleri" İçerik: 5 farklı derinlikte (0-1.5m) EC ölçümleri GIS tabanlı reçete oluşturma Harran Ovası'nda 3 yıllık izleme verileri Teknoloji: Mobil veri toplama ünitesi geliştirilmesi Su Tasarrufu: %40'a varan iyileşme 5. Nanoteknoloji Uygulamaları Konu: "Kitosan Kaplı Nano-Hidroksiapatit Gübrelerin Mısır Bitkisinde Azot Kullanım Etkinliği" İçerik: Kontrollü salınım kinetiği çalışmaları Yaprak alan indeksi ve SPAD değerleri Geleneksel üre gübresiyle karşılaştırma Analiz: FTIR ile karakterizasyon Verim Artışı: %25 (Sakarya koşullarında) 6. Toprak Erozyon Modelleme Konu: "RUSLE 2.0 Modeli Kullanılarak Karadeniz Eğimli Arazilerinde Sediment Kaybı Tahmini" İçerik: 30 yıllık yağış verileriyle senaryo analizleri Teraslama ve örtü bitkisi uygulamalarının etkisi UAV fotogrametrisi ile doğrulama Politika Önerisi: Havza bazlı koruma stratejileri 7. Organik Atıkların Değerlendirilmesi Konu: "Solucan Gübresi Üretiminde Farklı Kompost Karışımlarının (Zeytin Karasuyu + Pamuk Çırçır Atığı) Mikrobiyal Aktiviteye Etkileri" İçerik: CO2 respirometre ölçümleri Eisenia fetida popülasyon dinamikleri Bitki büyüme denemeleri (domates fide gelişimi) Endüstriyel İşbirliği: Aydın'daki zeytin işleme tesisleri 8. Toprak-Bitki Sensör Ağları Konu: "IoT Tabanlı Gerçek Zamanlı Nitrat İzleme Sisteminin Tarla Koşullarında Validasyonu" İçerik: Potansiyometrik sensör dizisi tasarımı 4G/LoRaWAN veri iletim protokolleri Şeker pancarında yaprak analizleriyle korelasyon Doğruluk: Laboratuvar ölçümleriyle ±%5 uyum Metodolojik Yaklaşımlar Laboratuvar Analizleri: XRF ile toprak elementel analiz MicroResp™ sisteminde solunum ölçümleri qPCR ile fonksiyonel gen sayımı Saha Denemeleri: RCBD (Randomized Complete Block Design) Uzun vadeli monitoring çalışmaları (5+ yıl) Modelleme Çalışmaları: DNDC modeli ile azot döngüsü simülasyonları Python tabanlı makine öğrenmesi algoritmaları Veri Kaynakları TÜBİTAK MAM: Toprak referans laboratuvarları Toprak Gübre Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü FAO Harmonized World Soil Database Özgün Katkı Sağlama Yolları ✓ Yerel problemlere odaklanma (Tuz Gölü havzası, Çukurova delta toprakları) ✓ Disiplinlerarası yaklaşım (mikrobiyoloji + nanoteknoloji + veri bilimi) ✓ Çiftçi katılımlı araştırma modelleri Etik ve Yasal Hususlar: Toprak örnekleme izinleri (Tarım Bakanlığı) Biyolojik materyal transfer sözleşmeleri Veri paylaşım protokolleri (GDPR uyumluluk) |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
![]() |
Etiket (Tag) Ekle |
bitki besleme seminer örnekleri, toprak kimyası seminer örnekleri |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tarım Makineleri ABD Örnek Seminer Konuları | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 13.08.2025 13:16 |
Zootekni ABD Örnek Seminer Konuları | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 13.08.2025 13:13 |
Tarım Ekonomisi ABD Örnek Seminer Konuları | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 13.08.2025 13:11 |
Tarla Bitkileri ABD Örnek Seminer Konuları | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 13.08.2025 13:10 |
Bitki Koruma ABD Örnek Seminer Konuları | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 13.08.2025 13:03 |