![]() |
|
Lisansüstü Eğitim Yüksek lisans, doktora, bütünleşik doktora eğitimleriyle ilgili sorularınızı buradan sorabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
|
Tarım Makineleri ABD Örnek Seminer Konuları
Tarım Makineleri ABD İçin Güncel ve Özgün Seminer Konu Örnekleri
1. Akıllı Tarım Makinelerinde Otonom Sistemler Konu: "Otonom Traktörlerde RTK-GPS Tabanlı Hassas İlaçlama Sistemlerinin Performans Analizi" İçerik: ±2 cm doğruluklu navigasyon sistemlerinin saha testleri Geleneksel ilaçlamayla karşılaştırmalı pestisit tasarrufu (%30-40) Türkiye topoğrafyasına uyum için algoritma optimizasyonları Donanım: John Deer AutoTrac sistemi ile yerli yazılım entegrasyonu Güncellik: 2024'te Türkiye'de ilk ticari otonom traktör denemeleri 2. Elektrikli Tarım Makineleri Konu: "Sertifikalı Organik Bağlarda Elektrikli Üzüm Hasat Makinesinin Enerji Verimliliği ve Ekonomik Analizi" İçerik: Lityum-iyon batarya performansı (8 saatlik vardiya verileri) Dizel modellerle TCO (Toplam Sahip Olma Maliyeti) karşılaştırması Şarj altyapısı için güneş enerjili istasyon tasarımı Pilot Uygulama: Manisa'da 50 dönüm bağ alanı Özgünlük: Türkiye'nin ilk elektrikli bağ hasat makinesi prototipi 3. Drone Teknolojileriyle Hassas Tarım Konu: "Multispektral İHA Sistemlerinde Yapay Zeka Destekli Pamuk Bitkisi Stres Haritalama" İçerik: NDRE (Normalized Difference Red Edge) indeksiyle azot eksikliği tespiti CNN algoritmalarıyla hastalık sınıflandırması (%92 doğruluk) 1000 hektarlık Şanlıurfa pamuk tarlasında validasyon Donanım: DJI Agras T40 modifikasyonu Ekonomik Fayda: İlaç tasarrufu 38 TL/dekar 4. Biyokütle Enerjisi için Makine Tasarımı Konu: "Ayçiçeği Sapı Toplama-Baler Makinasında Hidrolik Sistem Optimizasyonu" İçerik: 3 nokta bağlantılı 150 HP traktör uyumlu tasarım Silolama için %18 nem altında presleme teknolojisi Traktör PTO güç aktarım verimliliği analizi Ticarileşme: KOSGEB destekli yerli üretim projesi Verim: Saatte 5 ton biyokütle işleme kapasitesi 5. Toprak İşlemesiz Tarım Makineleri Konu: "Doğrudan Ekim Makinelerinde Disk Çatalı Tasarımının Toprak Sıkışmasına Etkisi" İçerik: Penetrometre ile 0-30 cm derinlikte sıkışma ölçümleri Farklı açıdaki (15°-25°) disklerin çimlenme oranına etkisi Konya kurak koşullarında 3 yıllık verim takibi Önem: Toprak organik maddesinde %1.2 artış gözlemi 6. Robotik Meyve Hasat Sistemleri Konu: "Elma Toplama Robotunda Derin Öğrenme Tabanlı Olgunluk Sınıflandırması" İçerik: RGB-D kamera ile meyve sapı tespit algoritması Vakumlu tutucu sistemde hasar oranı <%0.5 5 saniye/meyve toplama hızı optimizasyonu Test Verisi: Amasya'da 10.000 elma görüntüsü veri seti Maliyet: Geleneksel işçilikten %40 tasarruf potansiyeli 7. Sulama Makinelerinde Yenilikçi Çözümler Konu: "Dairesel Sulama Sistemlerinde IoT Tabanlı Su Dağılım Optimizasyonu" İçerik: Toprak nem sensörleriyle gerçek zamanlı sulama haritası VRI (Değişken Oranlı Sulama) nozul tasarımı 500 hektar mısır alanında su tasarrufu (25-30%) Yazılım: LoRaWAN ağı üzerinden bulut tabanlı kontrol 8. Tarım 4.0 için Sensör Ağları Konu: "Tarla İçi Mikro İklim İzleme Sisteminde Enerji Nötr Sensör Düğümleri" İçerik: Piezoelektrik tabanlı enerji hasadı (rüzgar+titreşim) 2.4GHz mesh ağ ile veri iletimi Sıcaklık/nem/ışınım ölçüm doğruluğu ±%1.5 Pil Ömrü: Geleneksel sistemlere göre 8 kat artış Yöntemsel Yaklaşımlar Prototip Geliştirme: CAD (SolidWorks) ile 3B modelleme FEA (Sonlu Elemanlar Analizi) ile dayanım testleri Saha Performans Testleri: ASABE S495 standartlarına uygun ölçümler 3 farklı toprak tipinde (kumlu, tınlı, killi) validasyon Ekonomik Analizler: NPV ve ROI hesaplamaları Çiftçi benimseme eğilimi anketleri (n=150) Veri Toplama Kaynakları TÜBİTAK MAM: Tarım teknolojileri test merkezi Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü: Makine deneme istasyonu TARMAKBİR: Türkiye Tarım Makinaları Birliği istatistikleri Özgün Katkı Sağlama Stratejileri ✓ Yerli üretim vurgusu (ithal makine parçalarına alternatifler) ✓ Çiftçi katılımlı tasarım (KANO modeliyle ihtiyaç analizi) ✓ AB Yeşil Mutabakatı'na uyumlu düşük karbon teknolojiler Dikkat Edilmesi Gerekenler: Patent araştırması (TPE veritabanı taraması) CE ve TSE tarım makinaları direktiflerine uygunluk Tarımsal mekanizasyon işletmeleriyle işbirliği |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
![]() |
Etiket (Tag) Ekle |
tarım makinaları seminer örnekleri, tarım makineleri seminer örnekleri |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zootekni ABD Örnek Seminer Konuları | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 13.08.2025 13:13 |
Tarım Ekonomisi ABD Örnek Seminer Konuları | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 13.08.2025 13:11 |
Tarla Bitkileri ABD Örnek Seminer Konuları | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 13.08.2025 13:10 |
Bahçe Bitkileri ABD Örnek Seminer Konuları | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 13.08.2025 13:09 |
Bitki Koruma ABD Örnek Seminer Konuları | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 13.08.2025 13:03 |