![]() |
|
Lisansüstü Eğitim Yüksek lisans, doktora, bütünleşik doktora eğitimleriyle ilgili sorularınızı buradan sorabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
|
Zootekni Yüksek Lisans Sınavı Soruları
Zootekni ABD, hayvan yetiştiriciliği, genetik, besleme, biyoteknoloji ve hayvansal üretim sistemlerini kapsar. Sınavda hayvan yetiştirme ve genetik, yem bilimi ve teknolojisi, hayvan besleme fizyolojisi, biyometri ve üreme biyoteknolojisi konularından sorular gelebilir.
1. Hayvan Yetiştirme ve Genetik Temel Kavramlar: Fenotip, genotip, heredite, varyasyon Islah Yöntemleri: Seleksiyon, melezleme, saf yetiştirme Genetik Parametreler: Heritabilite, tekrarlanma derecesi, genetik korelasyon Moleküler Genetik: DNA markörleri, genomik seleksiyon Örnek Soru: "Süt sığırlarında laktasyon verimini artırmak için hangi seleksiyon yöntemleri uygulanabilir? Genetik ilerleme nasıl hesaplanır?" 2. Hayvan Besleme ve Yem Bilimi Ruminant ve Monogastrik Besleme Farkları Yem Değerlendirme Sistemleri: NRC, INRA, metabolik enerji Yem Katkı Maddeleri: Probiyotikler, enzimler, organik mineraller Sindirim Fizyolojisi: Rumen mikrobiyotası, fermentasyon Örnek Soru: "Rasyon protein dengesizliği (A/P oranı) ruminantlarda nasıl sorunlara yol açar? Nasıl önlenebilir?" 3. Hayvan Fizyolojisi ve Üreme Üreme Siklusu: Östrus, ovulasyon, fertilite Yapay Tohumlama ve Embriyo Transferi Büyüme-Gelişme Fizyolojisi: Hormonal kontrol, et verimi Örnek Soru: "Sığırlarda döl verimini etkileyen çevresel ve genetik faktörler nelerdir?" 4. Biyometri ve İstatistik Deneme Planları: Tesadüf parselleri, faktöriyel düzen Veri Analizi: ANOVA, regresyon, korelasyon Hayvancılıkta BLUP (En Küçük Kareler Yöntemi) Uygulamaları Örnek Soru: "Hayvan yetiştiriciliğinde BLUP yöntemi nasıl uygulanır? Avantajları nelerdir?" 5. Hayvancılık İşletmeciliği ve Ekonomisi Verimlilik Analizleri: Sürü yönetimi, karlılık Hayvancılık Politikaları: Desteklemeler, projeksiyonlar Sürü Sağlığı Yönetimi: Koruyucu hekimlik, aşı programları Örnek Soru: "Bir süt sığırı işletmesinde karlılığı artırmak için hangi parametreler optimize edilmelidir?" 6. Et ve Süt Teknolojisi Süt Bileşenleri: Protein, yağ, laktoz Et Kalite Kriterleri: pH, su tutma kapasitesi, olgunlaşma Hayvansal Ürünlerde Kalite Kontrol Yöntemleri Örnek Soru: "Sütte somatik hücre sayısı neden önemlidir? Hangi faktörler bu değeri etkiler?" 7. Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Tavukçuluk: Yumurta ve etlik piliç yetiştirme Kuluçka Teknikleri: Fertilite, çıkım gücü Kanatlı Genetik Kaynakları: Hibritler, saf ırklar Örnek Soru: "Broyler yetiştiriciliğinde FCR (yemden yararlanma oranı) nasıl iyileştirilebilir?" 8. Güncel Konular Hayvancılıkta Biyoteknoloji: Klonlama, gen düzenleme (CRISPR) İklim Değişikliği ve Hayvancılık: Stres yönetimi Organik Hayvancılık: Sertifikasyon, pazar talepleri Örnek Soru: "Sürdürülebilir hayvancılık için metan emisyonlarını azaltmada hangi yöntemler kullanılabilir?" |
Sponsorlar/Google Reklamları |
Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.
|
![]() |
Etiket (Tag) Ekle |
zootekni bilim soruları, zootekni bilim sınavı, zootekni doktora soruları, zootekni mülakat soruları, zootekni yüksek lisans soruları |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tarım Ekonomisi Yüksek Lisans Sınavı Soruları | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 29.05.2025 14:34 |
Tarla Bitkileri Yüksek Lisans Sınavı Soruları | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 29.05.2025 14:32 |
Bahçe Bitkileri Yüksek Lisans Sınavı Soruları | Mr.Muhendis | Lisansüstü Eğitim | 0 | 26.05.2025 14:16 |
Bitki Koruma Yüksek Lisans Sınavı Soruları | mehmet | Lisansüstü Eğitim | 1 | 23.05.2025 14:17 |
yüksek lisans bitki koruma bilim sınavı | ndamlas | Lisansüstü Eğitim | 1 | 21.06.2018 05:06 |