| 
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Genel Bilgi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi 1975 yılında kurulmuş olan bir  			devlet üniversitesidir. Üniversitenin merkez yerleşkesi, Karadeniz  			bölgesinde uluslararası bir limana sahip olan Samsun’dadır.  			 			 			      Ondokuz Mayıs Üniversitesi,  			Amasya, Ordu ve Sinop dahil toplam 10 kent  ve beldeye yayılmış  			fakülte ve okullarıyla bölgesel bir üniversitedir. İlk kurulduğunda,  			Tıp Fakültesi’nde sadece 26 öğrencinin kayıtlı  olduğu  			üniversitemizin öğrenci sayısı, 2003-2004 eğitim-öğretim yılında 231  			yabancı uyruklu, 753 yükseklisans, 308 doktora öğrencisi dahil olmak  			üzere toplam 28,030’a ulaşmıştır. Üniversitemizde ülkemizin çeşitli  			bölgelerinden gelen öğrencilerin yanısıra özellikle Samsun ve çevre  			illerden gelen öğrencilerimiz büyük çoğunluğu oluşturmaktadır.2002-2003 akademik yılı sonu  			verilerine göre; üniversitemizde 189 Profesör, 185 Doçent, 579  			Yardımcı Doçent, 297 Öğretim Görevlisi, 702 Araştırma Görevlisi, 73  			Okutman, 82 Uzman, 1 Eğitim-Öğretim Planlamacısı olmak üzere toplam  			2108 öğretim elemanı görev yapmakta, 1764 idari personel  			çalışmaktadır.
 Üniversitemiz, Tıp, Mühendislik,  			Diş Hekimliği, 3 Fen Edebiyat  Fakültesi, Ziraat, İlahiyat, 3 Eğitim  			Fakültesi, Su Ürünleri, İktisadi ve İdari Bilimler ve Veteriner  			fakülteleri olmak üzere toplam 14 fakülte ve bu fakültelerde  			yürütülen 90 lisans programı, 5 yüksekokul, 14 Meslek Yüksekokulu (2  			yıllık) ve 4 Enstitü (Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık  			Bilimleri ve Güzel Sanatlar) ile eğitim-öğrenim hizmetlerini  			sürdürmektedir.

|