![]() |
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Mesle
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne bağlı Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu, Burdur il merkezinde yer alan ve adından da anlaşılacağı üzere doğrudan gıda, tarım ve hayvancılık alanlarında uzmanlaşmış, bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik insan gücünü yetiştirmeyi amaçlayan tematik bir eğitim kurumudur. Yüksekokul, bünyesinde barındırdığı programlarla öğrencilere hem teorik hem de yoğun uygulamalı bir eğitim sunarak, mezunlarının tarım ve gıda sektöründe aranan profesyoneller olarak yetişmesini hedeflemektedir. Bu vizyon çerçevesinde yer alan Dijital Tarım Teknolojileri Programı, hassas tarım uygulamaları, sensör ve IoT teknolojileri, insansız hava araçları ve uzaktan algılama, coğrafi bilgi sistemleri, değişken oranlı uygulama teknolojileri, tarımsal otomasyon, yapay zeka ve büyük veri analitiği gibi ileri teknoloji konularında yoğun bir müfredat sunarak, tarım sektörünün dijitalleşme sürecinde kritik rol oynayacak teknikerler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Program, teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı dersler ve saha çalışmalarıyla öğrencilerin gerçek üretim ortamlarına hazırlanmasını hedeflemektedir.
Burdur, Türkiye'nin güneybatısında, Göller Yöresi olarak bilinen bölgede yer alan, tarım ve hayvancılığın ekonominin temel taşlarını oluşturduğu bir ildir. Şehir, özellikle gül ve lavanta üretimi, süt ve süt ürünleri, sebzecilik ve meyvecilik ile Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri konumundadır. Üniversitenin merkez kampüsü, şehir merkezine yakın bir konumda olup, ulaşım belediye otobüsleri, minibüsler ve özel araçlarla kolaylıkla sağlanabilmektedir. Bölgenin güçlü tarımsal üretim altyapısı ve çeşitliliği, Dijital Tarım Teknolojileri Programı öğrencileri için eşsiz bir uygulama, staj ve araştırma ortamı sunmaktadır. Öğrenciler, öğrendikleri dijital araçları ve yazılımları, bölgedeki büyük tarım işletmelerinde, seralarda ve gıda işleme tesislerinde test etme ve uygulama fırsatı bulmaktadır. Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu, modern derslikleri, ileri teknoloji laboratuvarları, uygulama arazileri ve alanında deneyimli akademik kadrosuyla öğrencilere nitelikli bir mesleki eğitim deneyimi sunmaktadır. İletişim ve güncel bilgiler için Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu'nun resmi web sitesi (gidatarim.mehmetakif.edu.tr) ziyaret edilebilir. Yüksekokulun bilinen genel iletişim bilgileri şu şekildedir: Adres: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu, İstiklal Yerleşkesi, 15030 Merkez/Burdur. Telefon: 0 248 213 10 00. Bu bilgilerin doğruluğunun ve güncelliğinin, herhangi bir başvuru veya ziyaret öncesinde mutlaka ilgili resmi web sitesi üzerinden teyit edilmesi önemle tavsiye edilir. |
| Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 01:13 |