![]() |
Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Trakya Üniversitesi'ne bağlı Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Edirne il merkezinde yer alan ve üniversitenin ana kampüslerinden biri üzerinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren, teknik alanlarda uzmanlaşmış köklü bir meslek yüksekokuludur. Yüksekokul, bünyesinde barındırdığı Bilgisayar Teknolojileri, Elektronik ve Otomasyon, Makine ve Metal Teknolojileri gibi bölümlerin yanı sıra, tarımda dijital dönüşümün ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştirmek üzere Dijital Tarım Teknolojileri Programı'nı da öğrencilere sunmaktadır. Bu program, hassas tarım uygulamaları, sensör sistemleri, insansız hava araçları (drone), coğrafi bilgi sistemleri, değişken oranlı uygulama teknolojileri, tarımsal otomasyon, yapay zeka ve makine öğrenmesi gibi ileri teknoloji konularında yoğun bir müfredat sunarak, tarım sektörünün dijitalleşme sürecinde kritik rol oynayacak teknikerler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Edirne, Türkiye'nin kuzeybatısında, Yunanistan ve Bulgaristan sınırında yer alan, verimli Meriç ve Tunca nehirlerinin suladığı bereketli topraklarıyla tarımın her zaman ön planda olduğu bir ildir. Şehir, çeltik, ayçiçeği, buğday ve üzüm gibi stratejik ürünlerin üretim merkezlerinden biridir. Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, şehir merkezinde, ulaşımı son derece kolay bir noktada konumlanmıştır. Öğrenciler, şehir içi toplu taşıma araçları, otobüsler ve yürüyüş mesafesindeki imkanlarla yüksekokula rahatlıkla ulaşabilmektedir. Bölgenin güçlü tarımsal altyapısı, Dijital Tarım Teknolojileri Programı öğrencileri için geniş bir uygulama sahası sunmakta; öğrenciler, öğrendikleri en yeni dijital araçları ve yazılımları, Trakya'nın uçsuz bucaksız tarım arazilerinde ve modern tarım işletmelerinde test etme ve staj yapma imkanı bulmaktadır. Yüksekokul, modern teknik laboratuvarları, bilgisayar altyapısı ve alanında deneyimli akademik kadrosuyla öğrencilerine nitelikli bir mesleki eğitim deneyimi sunmayı hedeflemektedir. İletişim ve güncel bilgiler için Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun resmi web sitesi (etbmyo.trakya.edu.tr) ziyaret edilebilir. Yüksekokulun bilinen genel iletişim bilgileri şu şekildedir: Adres: Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Ayşekadın Yerleşkesi, 22030 Merkez/Edirne. Telefon: 0 284 212 08 08. Bu bilgilerin doğruluğunun ve güncelliğinin, herhangi bir başvuru veya ziyaret öncesinde mutlaka ilgili resmi web sitesi üzerinden teyit edilmesi önemle tavsiye edilir. |
| Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 00:17 |