![]() |
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Samandağ Meslek Yüksekokulu
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ne bağlı Samandağ Meslek Yüksekokulu, Hatay ilinin Samandağ ilçesinde yer alan ve bölgenin tarım, turizm ve hizmet sektörlerine yönelik nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren bir meslek yüksekokuludur. Yüksekokul, bünyesinde barındırdığı çeşitli programlarla öğrencilere hem teorik hem de uygulamalı eğitim imkanı sunarak, mezunlarının sektörde aranan bireyler olarak yetişmesini hedeflemektedir. Bu programlar arasında yer alan Akıllı Sera Teknolojileri Programı, kontrollü çevre tarımı, sera otomasyon sistemleri, sensör teknolojileri, topraksız tarım teknikleri, iklimlendirme ve sulama yönetimi gibi modern seracılığın temel bileşenleri üzerine yoğun bir müfredat sunarak, dijitalleşen tarım sektörüne yetkin teknikerler kazandırmayı amaçlamaktadır. Program, teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı dersler ve bölgedeki seracılık işletmeleriyle yapılan işbirlikleri sayesinde öğrencilerin gerçek üretim ortamlarında deneyim kazanmalarını sağlamaktadır.
Samandağ ilçesi, Hatay il merkezine yaklaşık 25 kilometre güneybatıda, Akdeniz kıyısında, Asi Nehri'nin denize döküldüğü noktada konumlanmış verimli bir kıyı ovasıdır. Ulaşım, Antakya üzerinden karayolu ile özel araç, minibüs veya belediye otobüsleriyle kolaylıkla sağlanabilmektedir. Samandağ, bereketli toprakları ve elverişli Akdeniz iklimi sayesinde, özellikle turfanda sebze ve meyve üretimi ile seracılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı bir bölgedir. İlçede yıl boyu süren açık tarla ve örtüaltı tarım faaliyetleri, Akıllı Sera Teknolojileri Programı öğrencileri için eşsiz bir doğal laboratuvar ve staj ortamı sunmaktadır. Samandağ Meslek Yüksekokulu, bu tarımsal potansiyeli eğitimle bütünleştiren konumu, modern derslikleri ve alanında deneyimli akademik kadrosuyla öğrencilere nitelikli bir mesleki eğitim deneyimi sağlamaktadır. İletişim ve güncel bilgiler için Samandağ Meslek Yüksekokulu'nun resmi web sitesi (samandagmyo.mku.edu.tr) ziyaret edilebilir. Yüksekokulun bilinen genel iletişim bilgileri şu şekildedir: Adres: Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Samandağ Meslek Yüksekokulu, Cumhuriyet Mahallesi, Atatürk Caddesi, No: 185, 31800 Samandağ/Hatay. Telefon: 0 326 512 60 00. Bu bilgilerin doğruluğunun ve güncelliğinin, herhangi bir başvuru veya ziyaret öncesinde mutlaka ilgili resmi web sitesi üzerinden teyit edilmesi önemle tavsiye edilir. |
| Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 01:13 |