![]() |
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'ne bağlı Bor Meslek Yüksekokulu, Niğde ilinin Bor ilçesinde yer alan ve bölgenin tarım, sanayi ve teknik alanlardaki nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren dinamik bir meslek yüksekokuludur. Yüksekokul, bünyesinde barındırdığı çeşitli programlarla öğrencilere uygulamalı ve sektör odaklı bir eğitim sunarak, mezunlarının istihdam edilebilirliklerini en üst düzeye çıkarmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda yer alan Akıllı Sera Teknolojileri Programı, kontrollü çevre tarımı, sera otomasyonu, sensör ve IoT teknolojileri, topraksız tarım, iklimlendirme ve sulama sistemleri gibi modern seracılığın temel bileşenleri üzerine yoğun bir müfredatla, dijitalleşen tarım sektörüne yetkin teknikerler kazandırmayı amaçlamaktadır. Program, teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı dersler ve saha çalışmalarıyla öğrencilerin gerçek üretim ortamlarına hazırlanmasını sağlamaktadır.
Bor ilçesi, Niğde il merkezine yaklaşık 15 kilometre güneyde, Ankara-Adana karayolu (E-5/D-750) üzerinde stratejik bir noktada konumlanmıştır. Ulaşım, özel araç ve şehirlerarası otobüs firmalarıyla rahatlıkla sağlanabilmekte olup, ilçe merkezi ana ulaşım güzergahına oldukça yakındır. Bor ve çevresi, İç Anadolu Bölgesi'nin güneyinde, Toros Dağları'nın eteklerinde uzanan verimli tarım arazileriyle bilinmekte olup, özellikle tahıl, patates, meyvecilik ve sebzecilik faaliyetleri ile seracılık yoğun olarak yapılmaktadır. Bölgenin bu güçlü tarımsal karakteri, Akıllı Sera Teknolojileri Programı öğrencileri için önemli bir uygulama ve staj altyapısı sunmakta; öğrenciler, öğrendikleri teknolojik bilgileri sahada test etme imkanı bulmaktadır. Bor Meslek Yüksekokulu, modern derslikleri, teknik laboratuvarları ve alanında uzman akademik kadrosuyla öğrencilere nitelikli bir mesleki eğitim deneyimi sunmaktadır. İletişim ve güncel bilgiler için Bor Meslek Yüksekokulu'nun resmi web sitesi (bormyo.ohu.edu.tr) ziyaret edilebilir. Yüksekokulun bilinen genel iletişim bilgileri şu şekildedir: Adres: Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu, Yeni Mahalle, Niğde Bor Yolu Üzeri, 51700 Bor/Niğde. Telefon: 0 388 311 45 31. Bu bilgilerin doğruluğunun ve güncelliğinin, herhangi bir başvuru veya ziyaret öncesinde mutlaka ilgili resmi web sitesi üzerinden teyit edilmesi önemle tavsiye edilir. |
| Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 04:46 |