![]() |
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sultanhisar Meslek Yüksekokulu
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'ne bağlı Sultanhisar Meslek Yüksekokulu, Aydın ilinin Sultanhisar ilçesinde yer alan ve özellikle tarım teknolojileri alanında uzmanlaşmış, bölgenin tarımsal üretim potansiyeline doğrudan katkı sağlayan nitelikli bir eğitim kurumudur. Meslek Yüksekokulu, bünyesinde barındırdığı Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü altındaki programlarla öğrencilere uygulamalı ve sektör odaklı bir eğitim sunmaktadır. Bu programlar arasında yer alan Akıllı Sera Teknolojileri Programı, kontrollü çevre tarımı, sera otomasyonu, topraksız tarım, iklimlendirme sistemleri ve hassas tarım uygulamaları konularında yetkin teknikerler yetiştirerek modern seracılık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını karşılamayı hedeflemektedir. Programın müfredatı, teorik bilgiyi uygulama ile birleştirerek öğrencilerin seralarda kullanılan sensörler, otomasyon panelleri, sulama ve gübreleme üniteleri gibi teknolojik ekipmanlara hakim olmasını sağlayacak şekilde yapılandırılmıştır.
Sultanhisar ilçesi, Aydın il merkezine yaklaşık 37 kilometre doğuda, Büyük Menderes Havzası'nın verimli toprakları üzerinde konumlanmıştır. İlçeye ulaşım, Aydın-Denizli D320 karayolu üzerinden özel araç veya şehirlerarası otobüslerle kolaylıkla sağlanabilmektedir. Ayrıca, ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Nazilli ilçesinden tren yolu ulaşımı da alternatif bir seçenek sunmaktadır. Sultanhisar, özellikle çilek, kestane, zeytin ve incir üretimiyle tanınan, tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu bir ilçedir. Bu tarımsal doku, Akıllı Sera Teknolojileri Programı öğrencileri için eşsiz bir doğal laboratuvar ve staj imkanı sunmaktadır. Sultanhisar Meslek Yüksekokulu, modern derslikleri, bilgisayar laboratuvarları ve uygulama alanlarıyla öğrencilerine kaliteli bir eğitim ortamı sağlamaktadır. Öğretim kadrosu, alanında deneyimli akademisyenlerden oluşmakta ve öğrencilerin sektörle güçlü bağlar kurmasına destek olmaktadır. İletişim ve ulaşım bilgileri için Sultanhisar Meslek Yüksekokulu'nun resmi web sitesi (sultanhisarmyo.adu.edu.tr) ziyaret edilebilir. Güncel adres ve telefon bilgilerine bu siteden ulaşmak mümkündür. Yüksekokulun bilinen genel iletişim bilgileri ise şu şekildedir: Adres: Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sultanhisar Meslek Yüksekokulu, Zafer Mahallesi, 120. Sokak, No: 2, 09470 Sultanhisar/Aydın. Telefon: 0 256 351 33 27. Bu bilgilerin doğruluğunun ve güncelliğinin, başvuru veya ziyaret öncesinde mutlaka resmi web sitesi üzerinden teyit edilmesi önemle tavsiye edilir. |
| Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 04:53 |