Tarım Bilgi Paylaşım Forumu  
bodrum escort

Geri git   Tarım Bilgi Paylaşım Forumu > Diğer Bölümler > Gıda Mühendisliği ve Teknolojisi


Cevapla
 
Paylaş Seçenekler Stil
Alt 10.11.2010, 20:21   #1
Et Ve Et Ürünlerinde Tumbling Ve Massaging Yöntemleri


Bu teknikler küring teknolojisinde hem kür işlemini hızlandırmakta hem de ürün kalitesini önemli ölçüde etkilemektedir.

TEMEL AMAÇ
İşlenen kas dokularına mekanik enerji vermek suretiyle, miyofibriler proteinlerin ekstraksiyonunun sağlanmasıdır. Böylece parça halindeki büyük et kütlelerinin etrafında bir protein filmi oluşturularak pişirme kayıpları azaltılabilmekte, ürünün gevreklik ve sululuğu önemli ölçüde arttırılabilmektedir.

TAMBURLAMA
İçinde şaşırtma levhaları bulunan paslanmaz çelikten yapılmış, paslanmaz çelikten imal edilmiş, belirli açılarla yatay durabilen varil şekilli bir alet içerisinde, etin belli bir hızda döndürülmesidir.Tambur devri 3-18 rpm arasındadır.Aletin dönüşü sırasında etler, düşme, çarpma ve sürtünmeye maruz kalmakta ve tuzlu suyun etkisiyle proteinler çözünmeye başlamaktadır.
Tamburlama işlemi kesikli veya sürekli vakumlu veya vakumsuz kullanılabilir. Kesikli işlemde 10 dak tamburlama 20 dak ara şeklinde olabilir.Bu şekilde 18-24 saatlik uygulama önerilir.

MASAJLAMA
Masajlama tekniği daha ılımlı olup etleri daha az hırpalayan bir yöntemdir.
Massagerlarda dikey duran bir kazan ve orta kısımda düşey bir karıştırıcı kol mevcuttur.Karıştırmayı sağlamak üzere kol üzereinde değişik yönlere doğru uzanan paletler bulunmaktadır.Karıştırma hızı 4-24 rpm civarındadır. Bu proseste karıştırmadan dolayı etlerin birbiri yüzeyine sürtünmesi ve sıkıştırılması sözkonusudur.kas içerisindeki yapısal bozulma tamburlamadaki gibi olup ortaya çıkan sonuç benzerdir.Bu işlemde sürekli veya kesikli olarak uygulanabilir.Tamburlama ve masajlama işleminde kullanılacak etler önce tuz, nitrat, nitrit, polifosfat, şeker, askorbat gibi bileşenlerle kürlenirler.
Ardından 1 gece soğukta muhafaza edilirler.
Soğutucudan alınan etler tamburlma veya masajlama işlemine tabi tutulurlar
Tamburlanmış ürünler kılıflara doldurulurlar tütsüleme ve ısıl işlemden sonra soğutulup bütün veya dilimlenmiş halde piyasaya verilirler.

AVANTAJLARI
Kür bileşenlerinin muntazam dağılımı sağlanır ve küring süresi kısalır.
Son ürün verimi artar.
Pişirme süresi kısalır
Daha homojen bir kür rengi sağlanır
Gevreklik ve sululuğu arttırır.
Küçük et parçaları büyük et kitlesine dönüştürülebilir.
Çok çeşitli ürünler üretilebilir.
Ürünlerin birim maliyetini düşürür.

DEZAVANTAJLARI

İlk yatırım maliyeti sözkonusudur.
Çok düşük kaliteli ve bağ dokusu yüksek etler için uygun değildir.
Fazla yağ bazı problemlere neden olabilir.
Kullanılan fazla miktardaki katkı maddeleri beslenme açısından bazı problemlere neden olabilir.
İleri derecede uygulanırsa doku bütünlüğüne zarar verilebilir.
Az miktarda da olsa protein kaybı sözkonusudur.


TUMBLİNG VE MASSAGİNG MAKİNESİ





 
Sponsorlar/Google Reklamları

Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.


İLETİŞİM FORMU

Cevapla

Etiket (Tag) Ekle
massaging, massagİng, tumbling, tumblİng, Ürünlerinde, ÜrÜnlerİnde, yöntemleri, yÖntemlerİ


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Su Ürünlerinde Temel İstatistik Mr.Muhendis Tarımsal Yayınlar 0 07.03.2010 16:14
Su Ürünlerinde Pazar Araştırması - Yrd.Doç.Dr.Ahmet Elbek Mr.Muhendis Tarımsal Yayınlar 0 07.03.2010 16:13
Süt ve Süt Ürünlerinde Kül Tayini Mr.Muhendis Süt Teknolojisi 0 28.01.2010 15:51
Su Ürünlerinde Eğitim Araştırma ve Geliştirme - Pdf Livadi Ders Notları 0 01.01.2010 03:25
Su Ürünlerinde Av Araçları ve Avlanma Metodları Livadi Su Ürünleri 0 24.12.2009 11:10





Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 05:24


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Zoints SEO v2.3.0 by Zoints & Computer-Logic.org

Forumumuz tema gönüllüsüdür.

Türkiye!



Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi iletişim formuyla yollarsanız, gerekli işlemler yapılacaktır.

1, 3, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 67, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 72, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 99, 41, 42, 43, 45, 44, 46, 47, 70, 50, 48, 74, 51, 73, 49, 52, 53, 54, 65, 64, 55, 56, 57, 60, 58, 59, 66, 69, 68, 76, 75, 78, 79, 81, 83, 82, 85, 86, 98, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 110, 107, 108, 109, 111, 112,