Tarım Bilgi Paylaşım Forumu  
bodrum escort

Geri git   Tarım Bilgi Paylaşım Forumu > Üniversiteler > Ege Bölgesi Üniversiteleri > İzmir Ege Üniversitesi


Cevapla
 
Paylaş Seçenekler Stil
Alt 04.09.2011, 16:52   #1
Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Programı


Öğretim Türü
Örgün

Öğrenci Alınan Meslek Lisesi Dalları
1. Ağırlama ve Gıda Teknolojisi
2. Besin Endüstrisi
3. Besin Endüstrisi–İşleme
4. Besin Kontrol ve Analizleri
5. Besin Teknolojisi Besin Kontrol ve Analizleri
6. Besin Teknolojisi Gıda Kontrol ve Analizleri
7. Besin Teknolojisi Kurum Beslenmesi
8. Besin Teknolojisi
9. Beslenme ve Ev Yönetimi
10. Değirmencilik
11. Ev Yönetimi
12. Ev Yönetimi ve Beslenme
13. Gıda Kontrol ve Analizleri
14. Gıda Teknolojisi
15. Kurum Beslenmesi


Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Puan Türü
ÖSS Puan Türü : SAY 1 (Sayısal)’dir. Öğrenci Kontenjanı ise 40 kişidir.

Eğitim İçeriği
Zorunlu Yüksek Öğrenim Dersleri
– Türk Dili I – II
– Atatürk İlkeleri ve Inkilap Tarihi I – II
– Yabancı Dil I – II

Temel Dersler
– Matematik
– Fizik
– Genel Kimya
– Genel Mikrobiyoloji
– Makine Elemanları
– Bilgisayar I–II
– İş Güvenliği ve İlk Yardım
– İşletmelerde Davranış
– İstatistik

Meslek Dersleri
– Laboratuar Tekniği
– Temel Hesaplama Teknikleri
– Gıda Mikrobiyolojisi
– Meyve Sebze Yapı Bileşenleri
– Gıda Katkı Maddeleri
– Gıda Biliminde Temel İlkeler
– İşletme Yönetimi
– İş Hukuku
– Gıda Ürünleri Pazarlaması
– Meyve Sebze Ürünlerinde Kalite Kontrol
– Reçel ve Konsantre Ürünler Teknolojisi
– Gıda Mevzuatı
– Kutu Konserveciliği
– Yönlendirilmiş Çalışma I–II
– Mesleki Teknik İngilizce I–II
– Hazır Yemek Teknolojisi
– Gıda Güvenlik Sistemleri
– Organik Gıda Üretimi ve İşlemesi
– Salamura Teknolojisi
– Soğukta ve Dondurulmuş Muhafaza Teknolojisi
– Kurutma Teknolojisi
– Meyve Suyu Teknolojisi
– Su Arıtma Sistemleri ve Atıkları Değerlendirme
– Hijyen ve Sanitasyon
– Gıda Ürünleri Ambalajlaması
– Eğitime Dayalı Öğretim (İşletme Stajı–6 Hafta)

Eğitim Yoğunluğu
Eğitim planında 2 yılda toplam 92,5 kredi/saat yer almaktadır.
1. Yarıyıl : Haftada 25 kredi/saat
2. Yarıyıl : Haftada 24 kredi/saat
3. Yarıyıl : Haftada 24 kredi/saat
4. Yarıyıl : Haftada 19,5 kredi/saatÜ

Eğitim Uygulama Alanları ve Atölyeler
Gıda Teknolojisi Laboratuarı
Gıda Teknolojisi Kalite Kontrol Laboratuarı
Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuarı
Gıda Pilot Tesisi (Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü)
Öğrenci Yemekhaneleri (Ege Üni. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı)

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri
Eğitim ve öğretim; teorik, uygulama, proje, laboratuar çalışmaları, pilot tesis ve yemekhane uygulamaları ile gıda işletmelerine teknik gezi şeklinde sürdürülmektedir. Derslerde devam yönetmeliklere göre; teorik dersler için %70, uygulama dersleri için %80 olarak uygulanmaktadır.

Sınav ve Değerlendirme Yöntemleri
Derslerde ara sınav ve final ile bütünleme şeklinde yıl sonu sınavları olmak üzere öğrencilere 3 adet sınav uygulanmaktadır. Yönetmeliğe göre ara sınavda alınan yıl içi notun %40’ı, yıl sonu sınav notlarının ise %60’ı alınarak, öğrencinin başarı notu hesaplanmaktadır. Bazı derslerde öğrencilere proje verilmekte, proje notu ise ara sınav notu olarak ayrıca değerlendirilmektedir.
Uygulamalı derslerin uygulamaları için öğrenciler, yıl sonu sınavlarından önce sözlü ya da yazılı uygulama sınavına alınmakta, uygulama sınavından başarılı olanlar yıl sonu sınavlarına girebilmektedirler.

Dikey Geçiş Yapılabilen Bölümler
Mühendislik Fakültesi – Gıda Mühendisliği Bölümü
Ziraat Fakültesi – Gıda Mühendisliği Bölümü
Kimya Metalurji Fakültesi – Gıda Mühendisliği Bölümü

Çalışma Alanları
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Üniversiteler, Belediyeler, Konserve İşletmeleri, Salamura İşletmeleri, Reçel İşletmeleri, Meyve Suyu İşletmeleri, Dondurulmuş Gıda İşletmeleri, Kurutulmuş Gıda İşletmeleri, Organik Gıda İşletmeleri, Gıda Analiz Laboratuarları, Hazır Yemek İşletmeleri, Pastahaneler, Soğuk Hava Depoları, Gıda Dış Ticaret İşletmeleri. Bunların dışında 60 Beygir gücünün altındaki işletmelerde en fazla iki işletme olarak sorumlu yönetici olarak çalışabilmektedirler.





 
Sponsorlar/Google Reklamları

Bu alandan sitenizi, ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bilgi almak ve reklam vermek için bize ulaşın.


İLETİŞİM FORMU

Cevapla

Etiket (Tag) Ekle
meyve ve sebze işleme teknolojisi, meyve ve sebze işleme teknolojisi dersleri, meyve ve sebze işleme teknolojisi kontenjanı, meyve ve sebze işleme teknolojisi programı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri Programı Mr.Muhendis İzmir Ege Üniversitesi 0 04.09.2011 16:51
Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Mr.Muhendis İzmir Ege Üniversitesi 0 04.09.2011 16:50
Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu Şarap Üretim Teknolojisi Programı Mr.Muhendis Adana Çukurova Üniversitesi 0 31.08.2011 11:19
Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sulama Teknolojisi Programı Mr.Muhendis Adana Çukurova Üniversitesi 0 31.08.2011 11:13
Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Mr.Muhendis İzmir Ege Üniversitesi 0 21.08.2011 14:36





Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 21:33


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Zoints SEO v2.3.0 by Zoints & Computer-Logic.org

Forumumuz tema gönüllüsüdür.

Türkiye!



Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi iletişim formuyla yollarsanız, gerekli işlemler yapılacaktır.

1, 3, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 67, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 72, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 99, 41, 42, 43, 45, 44, 46, 47, 70, 50, 48, 74, 51, 73, 49, 52, 53, 54, 65, 64, 55, 56, 57, 60, 58, 59, 66, 69, 68, 76, 75, 78, 79, 81, 83, 82, 85, 86, 98, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 110, 107, 108, 109, 111, 112,