yarasa gübresini çok araştırdım,hatta türkiye'de tarım bakanlığınca lisanslı,izinli mağaraları olan üreticilerlede temasa geçtim... benim araştırdığım kadarıyla mucizevi birşey fakat çifçimiz böyle bir ürünü kullanmayı reddediyor.ben antalya bölgesinde biraz nabız yokladım ve durum böyle.gittiğim tarım fuarlarında da yarasa gübresiyle alakalı stand göremeyince bir keresinde bir organik gübre standına yanaşıp fuarda yarasa gübresi tanıtımı olup olmadığını sordum ve cevap malum beklenen türdendi...pek tutulan birşey olmadığı için çiftçinin ilgisini çekmiyor.üretici ürünlerinin bu gübreyle yanacağını söylüyor.... kime sorsanız tanıdığı biri güya kullanmış ve mağdur olmuş.bence bu yarasa gübresinin kullanımını kesmek için gübre piyasasının bir hamlesi olabilir.geleneksel ahır gübresivs. varken tabi ki yenilik ürütücüdür bide üstüne hikaye yaratırsanız kullanımını tamamen kesersiniz.Çiftçiye öncelikli olarak yarasanın tavuk gibi,güvercin gibi,bıldırcın gibi kanatlı sınıfında olmadığı ve bu yüzden dışkısının onlar gibi yakıcı olmadığını ; yarasasnın memeli bir hayvan olduğunu ve yediği börtü böceğin çok yüksek yüzdesini sindiremeden attığını anlatmak ve herşeyden önce ücretsiz numune sunmak gerekecektir.Bence kullanılması gereken bir değer!!!!!!!!!!!
Konu grcntpc tarafından (15.06.2011 Saat 18:40 ) değiştirilmiştir.
|