robinamed |
25.12.2015 03:02 |
tartışma konusu açmadan rahatsız olduğum bir konuyu ileteceğim.
burası bir sosyal paylaşım sitesi, elbette herkes özgürce düşüncelerini dile getirebilir. ama önemli olan karşımızdaki insanları incitmeden dile getirmek. Bu sınav zeka testi değildi hiç çalışmadan geçip kalmak zeka seviyesinin ölçüsü değildir. Ülkemizde yapılan sınavların çoğu da zekayı ölçebilecek nitelikte değil. Bu sınavda bilgiden çok yorum gücü önemliydi. Yorum gücü iyi olan çalışmadan da geçebilirdi. çalışıp geçemeyen arkadaşların olduğu bir ortamda çalışmadan geçtim demek pek doğru değildir kanaatimce. ve Sınav günü hasta olduğunu için, kalacak yeri olmadığından direk sınav yerine gelenlerin olduğunu, yol yorgunu olanları, o gün herhangi bir sebepten ötürü morali bozuk olanın, gece geç yattığı için sınavın ortasında halen kendine daha gelememiş vs vs sebeplerden ötürü sınavı iyi geçmeyip geçemeyen arkadaşların olduğu bir ortamda daha özenli cümleler kurmak yararlı olacağı kanaatindeyim. hani danışmanlık konularında empati kısmı vardı yaa. empati kurmak güzeldir sadece çiftçilerle değil tüm insanlarla.
Bu yoruma neden üzüldüm yaram mı var Hayır. bende çalışmadan 80 aldım. Bu benim çok üstün zekalı olduğum anlamına gelmez. çevremde danışman arkadaş çok var artık danışman olmadan danışmanlık konusuna istemeden de vakıf oldum tabi yorum ve sallama gibi faktörlerde vardı. empati güzel şeydir.. saygılar
|