Tarım Bilgi Paylaşım Forumu

Tarım Bilgi Paylaşım Forumu (http://www.ziraatciyiz.biz/index.php)
-   Genel Konular (http://www.ziraatciyiz.biz/forumdisplay.php?f=42)
-   -   2013 Zirai İlaç Bayilik Sınavı Başvuru ve Sınav Tarihi (http://www.ziraatciyiz.biz/showthread.php?t=10271)

crazy07 14.12.2013 17:53

Öncelikle teşekür etmek istiyorum bizleri bilgilendirginiz ve ders notları için. Ben sınav ücretini daha önce yatırdım şimdide tekrar yatırcaksınız ve daha önce yatırdıgınız para meb tarafından iade edilecek diyorlar ama ne zaman ve nasıl iade edicekler bir bilginiz varmı?

Mr.Muhendis 14.12.2013 18:01

Alıntı:

crazy07´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 22564)
Öncelikle teşekür etmek istiyorum bizleri bilgilendirginiz ve ders notları için. Ben sınav ücretini daha önce yatırdım şimdide tekrar yatırcaksınız ve daha önce yatırdıgınız para meb tarafından iade edilecek diyorlar ama ne zaman ve nasıl iade edicekler bir bilginiz varmı?

Soru: Merkezi sistem ve protokollü sınavlara ilişkin yanlış yatırılan ücretlerin iadeleri nasıl yapılmaktadır?

Cevap: Bakanlığımız tarafından Merkezi Sistemle yapılan sınavlara sehven yatırılan ücretlerin ilgi Yönergenin 28. Maddesinde yer alan "Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, adayların/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Ancak; adayın kendi kusuru dışında idari sebeple sınava girememesi durumunda sınavın ait olduğu yıl içinde Genel Müdürlük tarafından ücret iadesi yapılır." hükmü gereği iade işlemi gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamdaki ücret iadeleri herhangi bir başvuruya gerek kalmadan sınav gerçekleştirildikten 1 ay sonra yalnızca T.C Ziraat Bankası "Merkezi Ödemeler Ekranından" adayların TC Kimlik Numaraları ile yapılmaktadır. E-Sınav (elektronik sınav) ücret iadeleri süreci dilekçe ve dekont fotokopisi ile MEB Döner Sermaye İşletmesine müracaat edildikten sonra başlamaktadır. Dilekçede TC Kimlik Numarası belirtilmesi zorunludur. Sorular İçin: 0(312) 417 50 70-4214 ve 4252

Kaynak: Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesi

ftemel 14.12.2013 20:07

sınav başvurusu şu an için yapılamıyo benmi yanlış yapıyorum acaba

Mr.Muhendis 14.12.2013 20:17

Alıntı:

ftemel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 22566)
sınav başvurusu şu an için yapılamıyo benmi yanlış yapıyorum acaba

İlk sayfadaki bilgileri okudunuz mu ?

ftemel 14.12.2013 20:20

evet okudum meb den başvuru yapmayı deniyorum kaçırdığım bişeymi var anlayamadım...

Mr.Muhendis 14.12.2013 20:35

Alıntı:

ftemel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 22568)
evet okudum meb den başvuru yapmayı deniyorum kaçırdığım bişeymi var anlayamadım...

Bu noktaları kaçırmışsınız.

Alıntı:

Mağdur olmamak için yayınlanan uygulama talimatını kesinlikle okuyunuz. Talimatı okumak için tıklayınız.
...

ÖNEMLİ : 10 Kasım 2013 tarihinde yapılacak olan sınav iptal edildiği için, 8 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan sınav, yeni yönetmelik hükümlerine göre yeni bir sınav sayılmaktadır. Bu nedenle, 10 Kasım'daki sınava başvuru yapanların yeniden bu sınava (bütün işlemleri en baştan) başvuru yapmaları gerekmektedir.

ftemel 14.12.2013 21:11

tamam işte bu işleri en baştan yapmaya çalışıyorum :)

Mr.Muhendis 14.12.2013 21:22

Alıntı:

ftemel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 22570)
tamam işte bu işleri en baştan yapmaya çalışıyorum :)

İşte ilk başvuru MEB'e değil ki. :) Önce il müdürlüğüne başvuru yapacaksınız. Ama başvuru almaya başladılar mı o konuda bilgim yok.

yokole1sey 16.12.2013 11:02

Allah Bızı bu duruma dusurenlerın belasını versın ? Madem bu ıs boyle bızde sınava gırıp eczalık belgesı alıp eczane alalım Ben bu Ülkenın Başbakanı başta olmak olmak uzere hıc bırıne hakkımı helal etmıyorum alllah belanızı versın....

onurhan 17.12.2013 16:33

Arkadaşlar 3 gündür mebi arıyorum konuyla ilgili bilgi veren yok. Sınav ücreti yatıranlar para iadelerini nereden ve ne zaman alacak bilgisi olan var mı ?

Forum saati GMT +2 olarak ayarlandı. Şu Anki Saat: 21:05